برای دارو هایی که لازم است در یخچال و فریزر نگهداری شود توجه به نحوه ی نگهداری و دمای مناسب درج شده روی محصول ضروری است همچنین می توانید اطلاعات مناسبی را در این مورد از داروساز بپرسید. البته لازم به ذکر است که تعداد دارو هایی که باید در یخچال نگهداری شود به دلیل رعایت شرایط خاص بهداشتی اندک است. در ادامه قصد داریم به نکاتی که برای نگهداری دارو در یخچال و فریزر احتیاج دارید اشاره کنیم پس تا پایان همراه پارسیان سرویس باشید تا اطلاعات مناسبی را کسب نمایید زیرا بی توجهی به این موارد باعث فساد زود هنگام محصول و عدم استفاده از آن می شود.
Contents
- 1 مهم ترین اصول نگهداری دارو در یخچال و فریزر
- 2 بررسی نحوه ی صحیح نگهداری انواع دارو ها در یخچال و فریزر
روش نگهداری قرص و کپسول
- 2.1 نوع خوراکی
- 2.2 نوع واژینال
- 2.3 روش نگهداری صحیح انواع قطره های دارویی در یخچال و فریزر
- 2.4 قطره های چشمی
- 2.5 قطره های گوش و بینی
- 2.6 روش نگهداری انواع شربت دارویی در یخچال و فریزر
- 2.7 روش نگهداری صحیح انواع اسپری های دارویی تنفسی و بینی
- 2.8 روش نگهداری آمپول
- 2.9 روش نگهداری صحیح ویال در یخچال و فریزر
- 2.10 روش نگهداری از محلول های تزریقی حجیم در یخچال و فریزر
مهم ترین اصول نگهداری دارو در یخچال و فریزر
- توجه به تاریخ انقضای داروی مورد نظر
- تنظیم دمای یخچال بر اساس میزان دمای نوشته شده روی کاتالوگ بسته بندی دارو برای جلوگیری از خراب شدن زودهنگام محصول الزامی است.
- دارو ها باید به صورت بسته بندی شده و دور از گرما، نور آفتاب و رطوبت در دمای استاندارد یخچال نگهداری شود.
4. باید هنگام قرار دادن انواع دارو، پماد، شربت، قرص و… به سالم بودن بسته بندی آن توجه داشته باشید زیرا اگر بسته بندی دچار پارگی شده باشد باعث ورود انواع آلودگی ها و به خطر افتادن سلامت بیمار می شود.
5. اگر محتوای بسته بندی پماد، قطره و یا کرم شما بیرون زدگی پیدا کرده است و یا به دلایل مختلف خیلی سفت و یا آبکی می باشد لازم است به دلیل فساد دارو آن را دور بریزید. - هنگام قرار دادن چند داروی مشابه کنار یکدیگر در یخچال دقت کنید که هنگام استفاده اشتباه گرفته نشوند و یا بسته های آن ها با یکدیگر جا به جا نشود.
7. در صورتی که داروی مورد نظر را از بسته و یا جعبه ی خود خارج کنید و آن را بدون پوشش و یا در ظرف و پاکت دیگری قرار دهید باعث می شود داروی مورد نظر سریع تر از تاریخ انقضا محصول خراب شود.
بررسی نحوه ی صحیح نگهداری انواع دارو ها در یخچال و فریزر
روش نگهداری قرص و کپسول
نوع خوراکی
به دلیل اینکه یخچال رطوبت بیشتر و میزان دمای کمتری در مقایسه با محیط بیرون دارد بنابراین قرص و کپسول های خوراکی در مدت زمان کمتری فاسد می شود.ضمن اینکه برای مدت زمان نگهداری از محصول دارویی پس از مصرف، لازم است به تاریخ انقضای آن توجه کنید.
نوع واژینال
با توجه به تاریخ انقضا و شرایط نگهداری اپلیکاتور که درج شده روی محصول است می توانید تا پایان مدت زمان انقضا، دارو را در یخچال نگهداری کنید.
روش نگهداری صحیح انواع پماد، کرم و ژل در یخچال و فریزر
در ابتدا باید از بسته بودن درب محصول اطمینان حاصل نمایید همچنین بسیاری از دارو هایی که لازم است در یخچال نگهداری شود دارای رطوبت گیر می باشد بنابراین می توانید آن ها را به راحتی تا پایان تاریخ انقضا در یخچال نگهداری کنید.
انواع پمادها و کرم هایی که قابلیت نگهداری در یخچال را دارد به شرح زیر است:
- پماد و کرم و ژل موضعی
- پماد و کرم و ژل واژینال
- پماد و کرم و ژل چشمی
تمام محصولات نام برده شده در صورت محکم بستن درب آن پس از استفاده از دارو و نگهداری در یخچال تا یک ماه قابلیت مصرف دارند.
روش نگهداری صحیح انواع قطره های دارویی در یخچال و فریزر
قطره های چشمی
قطره های چشمی در صورتی که هنگام استفاده با سطح چشم برخورد نکند می توانید آن را تا حدود یک ماه پس از باز شدن درب محصول در یخچال نگهداری کنید.
قطره های گوش و بینی
روش نگهداری صحیح شربت و سوسپانسیون در یخچال و فریزر
برای نگهداری سوسپانسون ها لازم است بدانید برخی از آن ها آماده هستند و بعضی با اضافه کردن آب آماده می شوند که برای مدت 7 و یا 14 روز قابلیت نگهداری در یخچال را دارند.
کو آموکسی کلاو ها باید پس از آماده سازی در کوتاه ترین زمان ممکن به یخچال منتقل شوند زیرا به گرما حساسیت بالایی دارند.
همچنین لازم است به این نکته توجه داشته باشید که این دارو ها در صورت تغییر رنگ طبیعی شان و تیره شدن قابل مصرف نیستند در صورتی که پس از تکان دادن محصول فاز جامد و مایع با یکدیگر مخلوط نشود نباید از آن استفاده کرد.
نمایندگی تعمیرات یخچال و فریزر هیمالیا
روش نگهداری انواع شربت دارویی در یخچال و فریزر
اگر درب شربت پس از مصرف به صورت کامل و محکم بسته شود می توانید آن را تا پایان تاریخ انقضا در یخچال نگهداری کنید.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر در کیفیت دارو مانند رنگ، مزه و بو تغییری ایجاد شود و از غلظت و یا روان بودن اولیه خارج شود بیانگر فساد محصول می باشد و لازم است دور ریخته شود ضمن اینکه مصرف آن برای کودکان و سالمندان مضر است.
روش نگهداری صحیح انواع اسپری های دارویی تنفسی و بینی
اگر هنگام استفاده از اسپری دارویی به صورت استاندارد از سیلندر استفاده شود می توانید از آن تا پایان تاریخ انقضا استفاده کنید.
روش نگهداری آمپول
آمپول ها در واقع محصولات دارویی یکبار مصرفی هستن که لازم است پس از باز شدن باقی مانده ی آن مصرف نشده و دور ریخته شود زیرا باعث انتقال بیماری و یا ومرگ افراد به دلیل غیر بهداشتی بودن می شود.
روش نگهداری صحیح ویال در یخچال و فریزر
ویال ها معمولا به صورت چند دوز و یا چند بار مصرف استفاده می شوند همچنین لازم به ذکر است که نوع مایع آن تا چهارهفته پس از باز شدن محصول قابل استفاده می باشد مانند ویال های انسولین و لیدوکایین ها اما نوع پودری آن بعد از حل شدن کامل با حلال بر اساس نحوه ی نگهداری نوشته شده روی کاتالوگ محصول قابلیت قرار دادن در یخچال و مصرف مجدد دارد.
نمایندگی تعمیر یخچال سایدبای ساید هیمالیا
روش نگهداری از محلول های تزریقی حجیم در یخچال و فریزر
برای نگهداری از انواع محلول های دارویی تزریقی حجیم و یا مخصوص شست و شوی زخم ها باید بلافاصله بعد از باز شدن مورد استفاده قرار گرفته و یا تزریق شود زیرا در غیر اینصورت باعث ایجاد انواع عفونت و بیماری خواهد شد.همچنین لازم است به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که این نمونه محصولات دارویی نباید به نقطه انجماد برسد زیرا قابل مصرف مجدد نخواهد بود و باید دور ریخته شود.
بدون دیدگاه